fbpx

Folosește stațiile meteo, în avantajul tău, pe parcursul întregului an!

Stațiile meteo sunt instrumente care nu ar trebui să lipsească din nicio fermă. Sunt destul de multe ferme în România, care folosesc deja o stație meteo. De cele mai multe ori, aceasta nu este folosită la capacitate maximă. Iată cum te poate ajuta o stație meteo.

Dar înainte de a vedea modurile în care putem folosi o stație meteo, trebuie sa înțelegem ca o stație meteo, este un dispozitiv, format din mai multe tipuri de senzori, care măsoară și transmit informații despre condițiile climaterice.

 Cu ce te ajută o stație meteo?

  • Informațiile culese sunt precise
  • Primești automat, inclusiv pe telefonul mobil, toate informațiile necesare.
  • Poți face predicție meteo locală cu o precizie mare
  • Vei putea alege momentele cele mai bune pentru erbicidat și fertilizat
  • Poți iriga mai inteligent, folosind mai puține resurse și cu rezultate mai bune
  • Poți face predicție de boli și de dăunători

PREDICȚIE METEO LOCALĂ

Predicția meteo locală are o precizie mult îmbunătățită, în comparație cu restul serviciilor meteo locale. Pentru a face acest lucru, stația meteo, prelucrează predicția meteo oferită de către companiile lidere în acest domeniu, dar le corectează și le adaptează specificului microclimatului în care aceasta funcționează pentru a îmbunătății foarte mult precizia predicției.

PLANIFICAREA LUCRĂRILOR AGRICOLE

Prin serviciile de predicție meteo locală, dar și de avertizare de îmbolnăviri poți decide care este cel mai oportun moment pentru erbicidat sau fertilizat. Nu vei mai avea surpriza de a efectua tratamente fitosanitare, iar apoi să plouă, sau poți fertiliza liniștit pentru că vei avea informație precisă despre momentul în care vor fi precipitații dar și despre cantitatea de acestora.
În plus, vei putea semăna în cele mai bune condiții sau iriga atunci când trebuie.

Avantaje:

  • Randamentul lucrărilor este crescut, deoarece sunt efectuate în condiții meteo corespunzătoare
  • Productivitatea în fermă este crescută – lucrezi o dată, atunci când trebuie
  • Se face economie de inputuri
  • Se planifică ușor tratamentele fitosanitare sau restul lucrărilor agricole

Vrei să afli mai multe despre stațiile meteo?

Contactează-ne

GESTIONAREA IRIGAȚIILOR

Atașând stației meteo unul sau mai mulți senzori ce măsoară umiditatea în sol, vei ști tot timpul câtă umiditate au plantele la nivelul rădăcinilor. Având umiditatea și temperatura în sol monitorizate, orice fermier poate lua decizii inteligente și economice legate de cantitatea de apă irigată. Este bineștiut că pe parcursul perioadei de vegetație, adâncimea de unde plantele își iau apă, suferă modificări.

PREDICȚIE BOLI

Orice organism viu are nevoie de anumite condiții meteo, pentru a se dezvolta și înmulții. Acest lucru este valabil și pentru dăunătorii din culturile agricole. Fie că vorbim de viruși, ciuperci, fungi sau alte tipuri de dăunători, cu stațiile meteo, se poate face o predicție asupra dezvoltării acestora și asupra riscului de infecție. Astfel, nu vei mai face tratamente pentru a opri dezvoltarea și răspândirea bolilor, ci vei acționa preventiv.

Avantaje:

– Economie de inputuri și timp

– Se poate acționa preventiv, numai atunci când există risc

– Calitatea și cantitatea producției este crescută

– Ușor de folosit

image

PREDICȚIE DE BOLI

 

Vantage îți oferă mai multe variante și modele de stații meteo. Toate sunt adaptate nevoilor individuale ale fiecărei ferme sau culturi. Modul în care acestea funcționează le face autonome, putând fi instalate oriunde, iar datele vor fi disponibile tot timpul, oriunde te-ai afla.

Fiecare stație meteo poate fi configurată în funcție de ce are nevoie fiecare fermier să urmărească în cultura sa, cu mai mulți senzori în funcție de ce vrea să monitorizeze fermierul și de tipul de agricultură pe care îl practică: Viticultură, pomicultură sau culturi de câmp.

Află mai multe despre aceste stații meteo aici:

Contactează-ne