Astăzi suntem în comuna Dioști, judetul Dolj, la ferma AGRO MIV unde vom sta de vorbă cu administratorul fermei, domnul Augustin Neacșu. Ferma acestuia lucrează o suprafață de aproximativ 200 de hectare, preponderent cultură mare, precum cereale, grâu, orz.
Vorbind despre cartarea agrochimică, domnu Augustin Neacșu ne spune: “A fost un lucru benefic pentru societatea mea deoarece, am constatat că stau foarte bine pe partea de fosfor și potasiu în sol și nu mai este nevoie să aplic o cantitate mare cum doream inițial de complexe”.
În ferma AGRO MIV, fertilizarea se face folosind hărțile obținute în urma cartării agrochimice și distribuitorul de îngrășăminte Vicon, astfel se asigură un cost mult mai scăzut al inputurilor.
Distribuitorul de îngrășăminte Vicon este ideal în ferma!
“În ajutor mi-a venit Vicon, vândut de firma Vantage, alături de GPS-ul Trimble, care fac o treabă bună împreună. Dozează îngrășămintele în funcție de hărțile realizate în urma cartării și ce mi se pare și mai interesant: poate să aplice îngrășăminte din metru în metru, nu apar suprapuneri, pierderi, să dai la vecini sau chestii de genul acesta care sunt pierderi. Sunt costuri care nu se justifică.”
“Și partea și mai okay este că a venit la pachet cu creșterea prețurilor la îngrășăminte, care au luat-o razna și s-a cunoscut foarte mult în bugetul alocat îngrășămintelor pe anul acesta. Adică pe o suprafață de 157 de hectare, în loc sa aplic în jur de 11.000 de kilograme de complexe, cum aveam intenția să dau, am aplicat decât 2400 de kilograme, adică o economie fantastică.”
Vicon aduce multe beneficii fermei tale!
„O dată cu achiziționarea utilajului s-a înbunătățit modul de administrare a îngrășămintelor, s-a diminuat timpul de aplicare considerabil și automat și cantitatea de îngrășăminte aplicate datorită cartării.”
„Este foarte simplu de utilizat. Conexiunea între Trimble și Vicon este simplă, interfața ușor de utilizat. Oricine folosește un smartphone, poate să folosească și GPS-ul.
Odată cuplate nu ai decât de ales sola, cantitatea dacă nu ai o hartă a cartării, dacă ai o hartă a cartării o încarci în GPS și el știe ce are de făcut. Nu trebuie să mai faci absolut nimic.”
În următoarele articole vom discuta mai mult despre digitalizarea fermierilor și modernizarea fermelor, dacă vrei să fii la curent cu toate noutățile legate de agricultura de precizie, abonează-te ACUM la newsletterul nostru.